Дъщерята на бизнесмена Ангел Батаклиев - Николета Батаклиева, загуби четвърто гражданско

...
Дъщерята на бизнесмена Ангел Батаклиев - Николета Батаклиева, загуби четвърто гражданско
Коментари Харесай

Дъщерята на известен бизнесмен не успя да докаже, че адвокат Костов й е ударил силен шамар, причинил контузия

Дъщерята на бизнесмена Ангел Батаклиев - Николета Батаклиева, загуби четвърто гражданско дело в границите на половин година, заведено от пловдивския юрист Атанас Костов, ревизира Plovdiv24.bg . След като  и , в този момент тя не съумя да завоюва заведеното от нея дело против юрист Костов за " ударен силен пестник с дясната ръка, предизвикал лека телесна щета с травма на лицето ".

Пловдивският областен съд признава Атанас Костов за почтен в това, че на 08.04.2019 година, към 17,20 часа в Пловдив на ул. " Цоко Каблешков “ № 10, удряйки мощен пестник с дясната ръка в лявата половина на лицето на Николета Батаклиева, да й е предизвикал лека телесна щета с травма на лицето, с контузия на шести и седми долни леви зъби, да е породено разстройство на здравето отвън случаите на член 128 и член 129 от Наказателен кодекс - закононарушение по член 130, алинея 1 от Наказателен кодекс, заради което и на съображение член 304 от Наказателно-процесуален кодекс го оправдава по по този начин повдигнатото обвиняване ", гласи решението на съда.

Освен това се отхвърля предявения от Батаклиева цивилен иск против Костов в размер на 3000 лв., като безпочвен и необоснован.

В същото време съдът осъжда Николета Батаклиева да заплати на Атанас Костов сумата от 3300 лв., представляващи сторени разходи за адвокатско заплащане, от които 2000 лв. адвокатско заплащане пред актуалната инстанция, 1300 лв. адвокатско заплащане при предишно разглеждане на делото, както и сумата от 100 лв., представляваща заплатен от подсъдимия депозит за позволена по делото съдебно-техническа експертиза.

" На съображение член 190, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс осъжда Николета Батаклиева да заплати в интерес на бюджета на правосъдната власт по сметка на Pайонен съд - Пловдив сторените в производството разходи в размер на 78 лв. ", се споделя още в формалното решение.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период, считан от 10 януари 2022 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР